× Uw geplande keuring en het coronavirus/ COVID-19. Vooralsnog gaan alle keuringen bij onze artsen door. Wel hanteren de artsen strengere voorschriften in het contact met u tijdens de keuring (conform de voorschriften van het rivm). Neem naast uw ZD code ook aanvullende documenten mee als u recentelijk voor uw bloeddruk of een diabetes test bij (bijvoorbeeld) uw huisarts bent geweest. Lees hier onze preventieve maatregelen.

Veelgestelde vragen

Wat is Rijbewijskeuring Zeeland

Rijbewijskeuring Zeeland is een onafhankelijk regionaal keuringsbureau voor rijbewijs- en medische keuringen. Wij werken samen met BIG geregistreerde keuringsartsen. Wij hebben locaties 

Voor wie is Rijbewijskeuring Zeeland?

Rijbewijskeuring Zeeland heeft rijbewijs- en medische keuringen voor mensen die de leeftijd van 75 jaar bereiken of hun rijbewijs moeten verlengen, maar ook voor beroepschauffeurs, taxichauffeurs en touringcarchauffeurs. Vanuit de wet en regelgeving is het vastgelegd dat rijbewijzen met een beperkte geldigheidsduur periodiek verlengd moeten worden. Het op tijd verlengen is voor chauffeurs belangrijk. Rijbewijskeuring Zeeland is er uiteraard ook voor mensen die een rijbewijs, vrachtauto- of bus rijbewijs willen halen of een taxipas willen halen of verlengen.

Waarom heeft u een medische keuring nodig?

Bij het invullen van de gezondheidsverklaring van het CBR heeft u één of meerdere vragen met ‘JA’ ingevuld. Of er is een verandering in uw gezondheidstoestand, waardoor u een medische keuring nodig heeft. Het kan ook dat u een periodieke gezondheidskeuring moet ondergaan, omdat uw gezondheidstoestand in het verleden veranderd was.

Wat zijn de kosten van een rijbewijskeuring?

Rijbewijskeuring Zeeland werkt met vaste tarieven per keuring soort. Wij hanteren niet een variatie in prijs voor een zelfde keuringsoort, zoals sommige goedkope rijbewijs aanbieders. U betaalt bij Rijbewijskeuring Zeeland niet meer kosten voor een rijbewijskeuring dan bij andere keuringsbureaus. Rijbewijskeuring Zeeland werkt altijd met BIG geregistreerde keuringsartsen die aangesloten zijn op Zorgdomein, voor een vlotte afhandeling van de keuring richting het CBR. Daarnaast staan wij bekend om onze goede service en een vriendelijke afhandeling.

Kan ik snel terecht voor een keuring?

Bij Rijbewijskeuring Zeeland kunt u snel terecht voor een rijbewijs- en medische keuring. U kunt zelf online een keuring inplannen via onze site. Vanwege de lange wachttijden bij het CBR, adviseren wij u minimaal 4 maanden van te voren uw verlenging / aanvraag bij het CBR in te dienen. Leest u de te nemen stappen op onze site goed door. Onze keuringsartsen zijn aangesloten op het digitale platform Zorgdomein, waardoor de keuring digitaal verwerkt wordt en meteen bij het CBR wordt aangeboden.

Waar kan ik een rijbewijs- en medische keuring doen?

U kunt zelf een geschikte locatie kiezen bij u in de buurt via onze online afspraken planner. U rekent meteen voor de gekozen keuring af, zodat u zich daar geen zorgen meer om hoeft te maken.

Hoe krijg ik een ZD code?

Nadat u de gezondheidsverklaring in mijn.cbr.nl heeft ingevuld en digitaal heeft teruggestuurd, ontvangt u in mijn.cbr.nl de ZD code. Deze code staat op de brief ‘Verwijzing naar Keurend arts’ en op het ‘Keuringsverslag’ zelf. Op onze site kunt een voorbeeld vinden hoe dit eruit ziet bij ‘Wat neemt U mee’.

Wat is de coulance regeling van het CBR?

Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs. De regeling geldt tot 31 december 2020. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR. U kunt met een verlopen rijbewijs blijven rijden tot het CBR een besluit neemt. Dit kan uiterlijk één jaar nadat uw rijbewijs verlopen is.

Online een keuring plannen

U kunt gemakkelijk in een paar stappen een keuringsafspraak maken.

Neem gerust contact op

We zijn bereikbaar tussen 08:00 en 12:00 uur. We zijn ook bereikbaar voor spoedgevallen buiten deze tijden.

0118 724 999

Handige links

Over ons
FAQ
Contact
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring

in samenwerking met Voor-keur

Bedrijfsgegevens

KVK: 35031236